Νέα προσθήκη στη σειρά επαγγελματικών ενισχυτών VS series.

METRO VS-450 DSP

Επαγγελματικός τελικός ενισχυτής class D, 2 καναλιών με ενσωμετωμένο ψηφιακό επεξεργαστή 2in / 4out. Iδανικός για touring εφαρμογές καθώς και για μόνιμες εγκαταστάσεις. Ισχύς 2 x 450W @ 4Ω με δυνατότητα λειτουργίας στα 2 Ohm (2 x 650W).
Διαθέτει ενσωματωμένη ολοκληρωμένη μονάδα DSP. Η μονάδα αυτή είναι πλήρως παραμετροποιήσιμη από pc / Laptop μέσω του USB που διαθέτει ο ενισχυτής στην πίσω όψη. 
Οδηγίες:

Συνδέστε το καλώδιο USB από το πίσω πλαίσιο του ενισχυτή στον υπολογιστή σας και ενεργοποιήστε τον ενισχυτή σας.
Ανοίξτε το πρόγραμμα διαχείρισης ηχείων και πατήστε το κουμπί Σύνδεση στην επάνω δεξιά πλευρά του παραθύρου.
Πρέπει να εμφανιστεί το μήνυμα System Connected (σε μπλε χρώμα).
communication system connected
Μόλις συνδεθεί, μπορείτε να ανοίξετε το πρόγραμμα από τον υπολογιστή σας, να κάνετε τις επιθυμητές ρυθμίσεις και να το αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας, Αποθηκεύστε το setup που δημιουργήσατε σε μία από τις μνήμες του επεξεργαστή και στη συνέχεια φορτώστε την στον επεξεργαστή. Επιλέξτε μεταξύ των προεπιλογών που έρχονται με το πρόγραμμα (2 x 2 Way Crossover, 3 Way Crossover + 1 Aux, 4 Way Crossover & 2 Way Crossover + 2 Aux) και ορίστε έναν κωδικό πρόσβασης για τη συσκευή σας.
Πώς να φτιάξετε το δικό σας setup

Η ενσωματωμένη μονάδα DSP είναι 2 in / 4 out. Η διαμόρφωση των εισόδων και των εξόδων είναι η εξής:
  • Είσοδος A: CH1 In
  • Είσοδος Β: CH2 In
  • Έξοδος 1: Έξοδος ηχείου 1 (CH1 OUT)
  • Έξοδος 2: Έξοδος ηχείων 2 (CH2 OUT)
  • Out 3: Pre Out1 (Ch1 Link Out)
  • Out 4: Pre Out 2 (Ch2 Link Out)

Πατήστε το κουμπί "Device Program Manage" και θα εμφανιστεί το παρακάτω παράθυρο:
Device Program Manage
Η συσκευή έχει τη δυνατότητα αποθήκευσης έως και 20 διαφορετικών προγραμμάτων. Επιλέξτε λοιπόν το πρώτο (01) και πατήστε το κουμπί "Store Program". Στο νέο παράθυρο που εμφανίζεται ονομάστε το πρόγραμμά σας και πατήστε αποθήκευση (Save).
Editing Program Name
Αφού ολοκληρώσετε την παραπάνω διαδικασία, πατήστε το κουμπί "Load Program" (φόρτωση προγράμματος) και το DSP του ενισχυτή σας είναι έτοιμο για επεξεργασία.
Σημείωση: Κάθε φορά που ένα πρόγραμμα φορτώνει στο DSP, όλα τα κανάλια θα γίνονται muted.

Κάντε κλικ στο κουμπί "Edit Channel Name" (επεξεργασία ονόματος καναλιού) και ονομάστε κάθε έξοδο με το επιθυμητό όνομα.
Edit Channel Nameeee
Τώρα μπορείτε να ορίσετε τις ρυθμίσεις σας.

Αρχικά, μπορείτε να επιλέξετε τα link settings πατώντας το κουμπί "link settings". Θα εμφανιστεί το παρακάτω παράθυρο:
Link Setting
Σε αυτήν την οθόνη μπορείτε να ομαδοποιήσετε τις εξόδους σας. Απλώς ορίστε την τιμή κάθε εξόδου Link 1 ή Link 2. Από το ίδιο παράθυρο, μπορείτε να ομαδοποιήσετε δύο εισόδους ορίζοντας την τιμή σε κάθε είσοδο σε Link 1. Αφήστε τα στην επιλογή «No Link» σε περίπτωση που θέλετε όλες οι είσοδοι και οι έξοδοι να λειτουργούν μεμονωμένα.
Gain Tab
Gain tab
Από αυτήν την οθόνη μπορείτε να ρυθμίσετε τα gain των καναλιών εισόδου και εξόδου από -40dB έως +15dB. Έχετε επίσης διαθέσιμες επιλογές για τη σίγαση καναλιών καθώς και τη ρύθμιση κάθε εξόδου σε κανονική ή invert.
Delay Tab
Tab:  Delay
Από αυτήν την οθόνη μπορείτε να ρυθμίσετε το delay time των εισόδων σε έως 450,979ms / 155,326 m (ρύθμιση σε ms και μέτρα).
Limiter Tab
Limiter tab
Από αυτήν την οθόνη μπορείτε να ορίσετε τα limiter σε κάθε έξοδο. Ανάλογα με τη λειτουργική μορφή, το Limiter Active threshold μπορεί να οριστεί από -20dBu έως +20dBu, το επιλέξιμο εύρος attack time του limiter είναι από 0,3ms έως 90ms και το release time εξαρτάται από το σετ attack time του limiter x2, x4, x8, x16 & x32.
Tab: Input A
Input A
Από αυτήν την οθόνη μπορείτε να ορίσετε τις παραμέτρους στις εισόδους του συστήματός σας (Είσοδος A & B), το επίπεδο gain του καναλιού ή mute (σίγαση) (πατώντας το κουμπί mute (σίγαση) στη δεξιά πλευρά του παραθύρου).

To DSP διαθέτει 9 παραμετρικά EQ και επιλογή bypass. Απλώς κάντε διπλό κλικ πάνω στο παράμετρικό που θέλετε να ρυθμίσετε, και στο επόμενο παράθυρο ορίστε την συχνότητα, το Q, το gain και πατήστε το κουμπί "Done". Το αποτέλεσμα θα εμφανιστεί στο παραπάνω διάγραμμα καθώς και στο σύστημά σας. (Εναλλακτικά, μπορείτε να ορίσετε όλες τις διαθέσιμες επιλογές κάνοντας κλικ και σύροντας το ποντίκι σας στο διάγραμμα.
Input A Section PEQ 7
Outputs Tabs
Outputs Tabs
Από αυτήν την οθόνη μπορείτε να ορίσετε τις παραμέτρους στις εξόδους του συστήματός σας (Σε αυτή την εικόνα OUT1, OUT2, PRE1, PRE2).
Στα δεξιά της οθόνης μπορείτε να επιλέξετε την πηγή εισόδου (Source - Input A, B, ή Α+Β).
Στο αριστερό μέρος επιλέγετε το Crossover (hIgh pass, low pass filter shape). Τα διαθέσιμα φίλτρα εμφανίζονται σε dropdown λίστα και είναι τα ακόλουθα: bypass (no cut-off), Butterworth 6 / 12 / 18 / 24 / 48 dB, Bessel 12 / 18 / 24 / 48 dB, Link/Riley 12 / 24 / 48 bB και διάφορες επιλογές slope 12 dB (12dB/Q=0.5~3.0).
Tab. Diagram
Diagram
Σε αυτήν την οθόνη μπορείτε να δείτε το σύστημά σας όπως το έχετε διαμορφώσει. Κάντε διπλό κλικ σε κάθε κουμπί (gain, PEQ, κ.λπ.) και θα σας οδηγήσει στην επιθυμητή καρτέλα όπου μπορείτε να κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές.

Πώς να κλειδώσω τη συσκευή μου
Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το λουκέτο. Θα εμφανιστεί το παρακάτω παράθυρο.
locking setting
Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας δύο φορές (και στα δύο πεδία) και κάντε κλικ στο Τέλος.

*Προσοχή: Μόλις κλειδώσετε το πρόγραμμα, όλες οι παράμετροι θα κρυφτούν και θα πρέπει να ξεκλειδώσετε το πρόγραμμα. Δεν υπάρχει τρόπος επαναφοράς του κωδικού πρόσβασης.
Το λογισμικό για τον VS450DSP μπορείτε να το βρείτε παρακάτω: